Laddar...

Lysekil

Foto: Fredrik Forsberg

Lysekil är en halvö med stränder och hav i alla väderstreck. Här kan ni koppla av utan att trängas, förutom på sommaren då alla verkar vilja resa hit. Vi som arbetar och bor i Lysekil trivs under alla årstider, men vi brukar säga att den bästa tiden är under slow season, då man får ha staden och kusten nästan helt för sig själv och våra gäster håller med.

Det är en unik upplevelse att vandra ut på naturreservatet Stångehuvud, som är magiskt vackert i alla väder. Stanna upp en stund. Andas in och samla energi där vindarna vänder, där ni kan blicka ut över Bohusläns vackra kobbar och skär.

Skaldjur finns det gott om i Lysekil och på Grand Hotel Lysekil dukar vi upp både skaldjursplatåer, färska räkor med ett härligt sprudlande vitt vin till. Vill man ha en äkta bohuslänsk upplevelse, erbjuder hotellet arrangerade fiske och ostronturer med rutinerade kaptener! Missa inte hummerfiskepremiären som äger rum första måndagen efter 20 september. Då kokar Gullmaren av båtar av alla de slag och storlekar, på jakt efter havets svarta guld! Hummerfiske kan ni boka direkt med hotellet!

Välkommen till vårt paradis där skaldjuren är, som vi säger på äkta Lysekilska, piiinfärska, med dragning på i:et.